Contact

Kalkhofstraat 7
9800 Deinze (centrum)

Vragen over een verblijf?
info@mooiwater.be


Praktisch

Check-in tussen 14u en 23u

Check-out tot 11u

Ontbijt kan vanaf 7u30 tot 10u

Extra’s kunnen ook ter plaatse besteld worden

Aan/afmelden bij Brasserie brunO (overkant).


Onze kamers

Skip to content

Het kronkelende water tekent het landschap in Deinze en
maakt er een idyllische plek van waar je niet anders kan dan fietsen,
wandelen, cultuur opsnuiven en puur genieten.

Vosselare Put is een openlucht zwemdomein aan de oude Leiemeander in Astene. Deze 4.7 km lange leiemeander ontstond rond 1860 toen een stuk van de Leie gekanaliseerd werd. Dit uniek stukje natuur met een zalige sfeer, karakter en historisch kader is één van de topattracties in Deinze.

Het Kasteel Ooidonk is één van Deinzes grootste toeristische trekpleisters, niet alleen omwille van zijn pracht en praal maar in de zomer zijn er om de 2 à 3 weken topevents in de voortuin rond het water. Dancefestival Beauville, Elftopia, Schotse dagen, Sint-Hubertusviering, … zijn een paar jaarlijkse events.

De Brielmeersen is een 35 hectare groot recreatiedomein gelegen langs de Leie en het Schipdonkkanaal. In dit provinciaal domein kan je wandelen, lopen, sporten, dieren bekijken en op speeltuigen spelen. TIP: In de zomer kan je er een prachtige zonsondergang bewonderen op het bankje aan samenvloeiing van de Leie en het Schipdonkkanaal

Maaigemdijk, één van de rustgevendste plekken in Deinze. Een Leiemeander die kronkelt in een prachtig rustig landschap. In de zomer is dit dè plek om even uw handdoek te leggen, pic-nicske doen en eventueel pootje baden of zwemmen.

Astene Sas is de oudste werkende manuele ophaalbrug van het land en ligt op 5 km van Mooiwater, het is het makkelijkst bereikbaar met de fiets langs de boorden van de Leie, het fietspad start vanaf onze Mooiwater en gaat langs een autovrije fietsroute. Naast de ophaalbrug is er een cafeetje het Oud Sashuis waar de bediener van de ophaalbrug met plezier je een drankje aanbiedt.

De Vlasroterswandelroutes zijn 4 landelijke wandelingen door en rond de kleine vlasdorpen Gottem & Grammene. Vroeger werd hier volop vlas gezaaid, geoogst en geroot in de Leie. ‘Roten’ verwijst naar het proces waarbij het vlas na het drogen blootgesteld wordt aan vocht. Langs de wandelroute is Sint Canarusbrouwerij gelegen, op zondag kan je er genieten van hun eigen gebrouwen biertje Sint Canarus.

De surfput in Deinze is de watersportplek bij uitstek in Deinze, je kan er surfen, suppen en vooral mooie zonsondergangen bewonderen met een glaasje rosé.

Het fietspad langs het Schipdonkkanaal verbindt Deinze met het Kanaal Gent-Brugge en ook met Kortrijk. Het jaagpad is zeer intrek op zondag door wielerclubs. Het punt dat je ziet op de foto is het punt waar de Leie en het Schipdonkkanaal in elkaar stromen. Prachtige sunsets en sunrises teisteren deze omgeving.

De Lorenzobrug in Grammene heeft een rijke geschiedenis, de brug is gebouwd zoals men de Eiffeltoren heeft gebouwd, losse profielen werden met 80.000 klinknagels aan elkaar gehecht. Die bouten zijn trouwens goed zichtbaar. De brug is een mooi verscholen icoon in Grammene dat bij ochtendstond prachtig bespeeld wordt door het zonlicht en de mist. Gelegen langs de Vlasroterswandelroute.

Bathio, deze unieke trekveer moet je zelf bedienen door middel van een draaiwiel en maakt de verbinding tussen Bachte en Astene compleet. In de zomer kan het hier vrij druk zijn.

Sint-Poppoplein is een nieuw aangelegd plein voor de kerk van Deinze, de kade waar je je kan aanmeren met een boot wordt soms de Graslei van Deinze genoemd. Tijdens het jaar wordt het plein gebruikt voor allerhande festiviteiten.

Updates & nieuws

Gebruik #mooiwaterdeinze